Det kan være svært at huske det hele, når man skal afsted på ferie. Men det kan måske være endnu sværere at begrænse sig, når pladsen i kufferten skal udnyttes bedst muligt. En komplet pakket kuffert handler ofte om at have det rette udstyr og beklædning med, som passer til rejsemålet. Vi har lavet en list over, hvordan du får pakket din bagage bedst muligt, når du skal afsted på ferie.

Rejsemålet

Du kan starte med at få et overblik over, hvad du skal bruge ferien på. Skal du bruge størstedelen af ferien på afslapning, sightseeing, langvarig transport, vandring eller fester med dresscode? Du kan med fordel forstille dig, at du skal finde nogle sæt af tøj, du kan bruge på kryds og tværs. Alt tøjet skal kunne passe sammen, så du undgår et sæt, der kræver en særlig taske eller par sko. Det bedste er at medbringe noget tøj og nogle sko, som kan bruges flere gange til forskellige formål.     

Skal man rulle eller folde?

Der er mange forskellige bud på, hvordan man pakker bedst. De fleste oplever dog, at tøjet krøller, hvis det ikke pakkes rigtigt. Det kan både være et problem, hvis du pakker ned i en for stor- eller for lille kuffert. Før du starter med at pakke, skal du knappe og lyne alle lynlåse og knapper. De enkelte stykker tøj skal altså hænge sammen – det er både strømper, undertøj, bluser, bukser osv. Derefter kan du enten folde eller rulle dit tøj, men det er en god ide at rulle beklædningsdele, som er lavet af silke, jersey og bomuld. Det giver både mere plads i kufferten, men det forhindrer også tøjet i at blive krøllet, når du folder det.

Begræns toiletsager og kosmetik

Du behøver ikke slæbe alle dine cremer, shampooer og solcremer med. Du kan med stor sandsynlighed købe produkterne på destinationen. Du kan også vælge at købe små beholder i rejsestørrelser, som du kan fylde op med dine yndlingsprodukter. Det fylder ikke så meget, men tjek lige med hotellet, hvorvidt de stiller hårtørrer, badeartikler og håndklæder til rådighed. Du kan spare på pladsen i toilettasken, hvis du vælge produkter med flere funktioner – en dagcreme med høj SPF, kombineret shampoo til hår- og krop, solcreme der kan bruges over hele kroppen.

Pak tøj med flere funktioner

Det er altid rart at rejse i et behageligt sæt tøj, som du kan holde ud at have på hele dagen. Under rejsen kan temperaturen svinge meget. Det er derfor en god ide at have en ekstra trøje eller et halstørklæde med. Du skal derudover have din pung, pas, medicin osv., med i din håndtaske. Du kan derfor med fordel medbringe en større håndtaske, hvor der er plads til det hele. Det er også rart at have en jakke med, når du rejser. En jakke, der kan bruges til forskellige formål – hvis det regner, sner, blæser eller bliver koldt. Mange medbringer derfor en Rains dame regnjakke, som er både vandtæt og åndebar.