Hvordan er Al Pacino egentligt blevet så god en skuespiller? Eller hvad med Meryl Streep? Robert De Niro? Julianne Moore? Daniel Day-Lewis? Jodie Foster? Svaret vil nok være, at disse skuespillere og skuespillerinder har et ganske særligt talent. Men en anden del af svaret vil helt sikkert også være, at de har øvet sig og arbejdet hårdt for at nå deres mål. Så hvad kan du gøre, hvis du gerne vil være en dygtig skuespiller?

Øvelse

Som med alt andet i livet, må man øve sig, hvis man ønsker at blive rigtig god til noget. Ønsker du at øve dig på at blive en bedre skuespiller, må du således øve dig igen og igen. Det kræver, at man finder de rette miljøer at træne i. Det kan man faktisk starte med fra man er helt lille, hvor man i folkeskolen kan øve drama, inden man evt. finder en decideret efterskole med en dramalinje. Dette er ofte stedet, hvor mange for første gang virkelig møder en hel gruppe af andre mennesker, der er passioneret omkring dramaturgien. Her vil der således være masser af mulighed for at øve sig på at blive bedre.

Senere i livet kan man også vælge at tage på en højskole, hvor man dyrker scenekunsten, det kunne f.eks. være på Snoghøj teaterhøjskole, hvor man møder mange ligesindede og befinder sig i et meget dedikeret miljø, der kan sætte fart på ens udvikling.

De rigtige mennesker

Man kan lære meget af andre dygtige mennesker. Og når man taler om at blive en god skuespiller, er det vigtigt, man kan læne sig op ad nogle af de bedste.

På den måde kan man få nye metoder og friske input, som gør en bedre til at komme helt ind i rollen og formidle den overbevisende – ligesom de allerbedste formår det.

Men der er også en helt anden fordel ved at gå op og ned ad mennesker, der har erfaring og har prøvet at arbejde som skuespiller eller i film- eller teaterproduktions verden. Den fordel består i, at man kan få hjælp til at finde ud af, hvordan man kan komme frem i verden. Hvem man skal opsøge, hvilken type roller der kunne være gode og hvad de næste skridt i ens karrierejagt ideelt set er.

Bliv statist og gå til auditions

Et er at øve sig i de mere sikre miljøer som på f.eks. en efterskole med en skuespillerlinje eller en teaterhøjskole. Noget andet er, når du tager alle de god tricks og input med dig videre ud i verden, hvor miljøet er præget af konkurrence. Her er det kun de bedre, der får lov til at få rollen. Derfor lærer man meget af at gå til auditions og forbedre sig i at præsentere en rolle og sig selv som unik person.

De fleste starter med roller som statister og arbejder sig i kraft af en større opbygget erfaring gradvist tættere på mindre roller, støttende roller, biroller og til sidst helt ind som ledende karakter i rampelyset. Det er en proces, og det handler om at suge til sig og forbedre sig hele tiden.