Her i starten af efteråret er der mange, der starter på universitetet. Det er desuden ved den her tid, børnene begynder i skole, og begge de to ting fører til, at der er langt flere, der flytter, end på noget tidspunkt resten af året. Det betyder, at efterspørgslen på boliger stiger, mens udbuddet lige så stille falder. Hvis du vil sælge din bolig eller begynde at udleje, så er september et godt tidspunkt at begynde på den slags, men for dem er leder efter en ny bolig er det desværre den værste tid på året, hvis de går i gang nu. Der kan derfor være brug for at spare, når det gælder indretningen, og det er lige netop det, vi vil forsøge at hjælpe dig med her.

Du får formentlig brug for nogle møbler, og seng, sofa og spisebord med stole er typisk de tre ting, der koster flest penge. Før du går i gang med indkøb af møbler, bør du dog få overstået maling og eventuelle elektriske problemer, du måtte støde på. Det kan være fristende at købe billige møbler i for eksempel IKEA, men du sparer kun penge på kort sigt, så det er bedre at købe ting i ordentlig kvalitet. Du kan købe dem brugt eller betale af hver måned, hvilket ofte er muligt, uden man ender med at betale ekstra.

Lamper er en anden ting, der skal være i god kvalitet, hvis du vil spare penge på sigt. Belysning er desuden vigtig for vores mentale helbred, så køb en lampe, du både kan holde ud at se på i mange år og som giver god belysning. Det kan være en le klint lampe eller et hvilket som helst andet mærke, så længe du er sikker på, at kvalitet, udseende og belysning er helt og aldeles tilfredsstillende. Lamper online er ofte billigere end lamper i butikkerne, så det er endnu et sted, du kan spare en smule.

Hvis du har for vane at spise ude, så kan du spare rigtig mange penge på sigt ved at købe de køkkenredskaber og -apparater, der gør det nemmest og mest behageligt at lave mad. Det er både en investering i dit helbred og billig mad – og så må vi ikke glemme, at medicin kan være ganske dyrt, selv i vores velfærdssamfund. Det burde dog være dit helbred i sig selv og ikke de udgifter, et dårligt helbred fører med sig, der motiverer dig til at spise god og sund mad.

Det lyder måske ikke som om, du sparer penge ved at følge vores råd – vi har trods alt foreslået flere ting, som bestemt ikke er de billige discountvarer, man måske ville forvente ud fra overskriften. På sigt vil du dog uden tvivl spare penge ved at gøre, som beskrevet her, og du kan ofte dele udgifterne ud over flere måneder, så du slipper for at tage et lån.