Når man skal have udskiftet sit badeværelse, kan det meget nemt blive en bekostelig affære. De fleste badeværelsesprojekter sker, fordi man synes det gamle er grimt og umoderne og man gerne vil have noget nyt og designmæssigt flottere derinde. Når man skal have lavet nyt badeværelse er nogle af de første ting man skal overveje, om man skal hyre nogle professionelle håndværkere til at klare badeværelset eller om man vil gøre det selv. Hvis man gerne vil lave sit eget badeværelse – har vi her lavet nogle små fif til nogle af de udfordringer der tit er omkring badeværelses skabningen.

Mange er i tvivl om hvor meget og hvor lidt de må gøre af sådanne ting og derfor har vi lavet den guide med fif til hvor meget du selv kan gøre og hvad du skal ifølge loven, have professionel hjælp til.

Fliserne der skal være på badeværelset er en af de mere enkle opgaver og er en opgave du sagtens kan klare selv – det behøver ikke en professionel murer til at sætte fliser på et badeværelse. Maling og tapet og lign. er selvfølgelig også helt op til dig selv om du vil gøre, men husk at tjekke op på reglerne omkring vådrum, da der er krav der skal opfyldes for at forsikringen godtaget skaden, hvis der sker en på badeværelset.

Kontakter og afbrydere med under 250 volt står også gerne for eget ansvar at skifte og kræver ikke nødvendigvis en professionel hånd. Det er samme regler, som i alle andre rum i privaten er de ovre skal der hjælp til udefra.

I forhold til vvs arbejdet er der færre ting man selv kan klare – man må godt selv skifte en vask eller vandlås, men kun hvis det kan tilsluttes til et allerede eksisterende afløb – det gælder også for toilettet som også gerne må skiftes hvis der ikke pilles ved afløb.

Dvs. når du tager i byggemarkedet for at købe ind til gør-det-selv badeværelset kan du sagtens selv købe fliser til dit nye badeværelse. Du må også gerne lave skillevægge, hvis du vil bygge dig et flot indmuret bad, hvor du også sagtens kan lave en lækker form for bruseniche, hvis du bare ikke piller ved afløbet til dette.

Du kan også sagtens købe et nyt og flot toilet. Er du eventuelt interesseret i et nyt væghængt toilet, må du gerne købe sådan et og sætte det op selv, hvis du beholder de gamle afløb.

De ting jeg mener man selv kan lave på et badeværelse, så det bliver efter ens helt egen smag er badet.

Badet kan indrettes rigtig flot med muret ydre, klædt med nogle rigtig flotte fliser. Man kan eventuelt lave så vandet kommer ud 2 steder fra eller andet særpræg, så der er noget specielt over ens bad – særpræg er noget jeg mener man skal gå meget op i når man gør det selv, da det er klart fedest at have noget ingen andre også har.

Derudover kan man lave nogle fede badeværelsesmøbler. Det kan være skuffer og skaber – hvor man kan have sit barbergrej, badeting, håndklæder, tandbørste og andet personlige hygiejne i. Disse skabe kan laves i samme designstil som resten af badeværelset så de passer godt ind, hvad enten man er til mange farver eller den sort/hvide stil.

Toilettet kan laves på lidt forskellige mådet – væghængt eller stående. En af de fede features ved et moderne toilet, er evnen til selv at lukke når man bare sænker det, dog skal man være lidt varsom, da det hurtigt kan blive en vane og man hos venner og familie får knaldet toiletbrættet i, fordi man tror det selv sænker sig.

Ellers er det bare med at få designet badeværelset i nogle lækre farver med badeværelsesmøbler man godt kan lide – så på med arbejdstøjet og så er det i gang med at lave badeværelse.