Når det drejer sig om at håndtere elektriske problemer, er det altid klogt at sikre at den person, der påtager sig opgaven, er både højt kvalificeret og har mange års uddannelse og erfaring inden for el installation og vedligeholdelse. Der er nogle ting du kan gøre selv, men langt det meste skal du overlade til en elektriker.

Derfor kan Stikkontakter Være Farlige

Enhver stikkontakt, uanset om den er indbygget i væggen eller gulveet, eller er fastgjort til diverse overflader, anses altid for at være en potentiel brandfare, hvis den ikke er godt tilsluttet og vedligeholdt. Du kan se, at apparater som lamper, ovne, frysere, alle sidder i stikkontakter. Alle El artikler tændes ved at trykke på en kontakt. Du bør ikke tage disse bekvemmeligheder for givet. Du skal sikre dig, at dine stikkontakter er sikre, og at de ledninger, der er tilsluttet stikkontakterne, er forsvarligt sat i.

Stikkontakter i ældre hjem og andre typer af bygninger kan opbygge en vis grad af skade over tid. Efterhånden som tiden går, kan du opleve at gipsen bryder rundt om stikkontakten, eller du kan høre  generende elektriske lyde. At sætte stik i, og hive stik ud af, stikkontakterne kan også ske at løsne stikkontakten yderligere.

De svækkede interne kontaktpunkter og løsnede ledninger kan resultere i problemer, hvis disse overophedes. Hvis de ikke behandles i tide, kan de endda udstede gnister, under mere alvorlige forhold. Hvis du ser tegn på nogle af disse forhold, bliver udskiftning af stikkontakten ikke kun nødvendig, men det er noget, der skal ske straks.

Sikkerhed ved Udskiftning af Stikkontakt

Det første vigtige punkt at overveje, om du vil gøre det selv eller have en elektriker til det. Vi kan kun anbefale at du får en kvalificeret elektriker til at stå for udskiftningen. Et andet vigtigt punkt er at slå strømmen til kredsløbet, der udskiftes, fra. Derefter bør du ved hjælp af en spændingstester sikre dig, at den elektriske forbindelse er helt slukket og ikke fører resterende elektricitet.

Efter inspektion af stikkontakten skal du bestemme, hvilken kontakt der passer bedst til hullet og huset. Det er vigtigt at købe den rigtige stikkontakt, med det korrekte antal ampære, enten jordet eller ikke-jordet. Det er desuden ikke et sted at spare – vi vil til enhver til anbefale at købe et kvalitetsmærke som IK Fuga frem for den billigste kontakt fra Kina. De værktøjer, der vælges til denne øvelse, bør være designede specifikt til at arbejde med elektricitet. Værktøjer, der ikke er designet til dette formål, bør undgås fuldstændig eftersom sikkerheden er første-prioritet.

Vær opmærksom på den måde, hvorpå ledningerne er tilsluttet. Det er nemligt vigtig at sikre, at du laver forbindelserne på samme måde igen, når de indsætter den nye stikkontakt. Du skal notere farverne på hver ledning og hvor den forbinder til. Dette er vigtigt, da eventuelle fejl i dette kan føre til alvorlige problemer såsom en eventuel brandfare. Det anbefales at tage et digitalt billede på forhånd.