De fleste uheld sker i hjemmet, og det er der en række gode grunde til. Først og fremmest, så er der ikke rigtigt noget sted, vi bruger ligeså meget tid, som vi gør derhjemme. Ganske vist bruger vi 8 timer om dagen på arbejdet, og måske en time eller to på transport og indkøb, men langt det meste af vores tid plejer at blive brugt derhjemme. Så det giver jo god mening, at størstedelen af uheld også vil ske her. Derudover så er hjemmet også fyldt med en masse relativt farlige ting. Det kan godt ske din arbejdsplads har en elevator, men hvad er chancen for at dit to-etagers hus har det? Der er noget højere sandsynlighed for, at du har en trappe derhjemme, end at du har en elevator der. Og hvert år er der mange mennesker der kommer til skade, fordi de falder ned af en trappe, eller på anden vis kommer til skade i forbindelse med brugen af den. Køkkenet er en kæmpe dødsfælde i sig selv: her er der knive, elektriske installationer, vand og madvarer side om side. Hver gang du er ude i køkkenet er der en risiko for at du kommer til at skære dig i fingeren, taber en saks på gulvet, brænder dig på risten til ovnen eller ikke får tilberedt maden helt godt nok, og derfor bliver syg af at spise den.

Hjemmet er samtidig det sted vi har det med at være mindst på vagt. Når vi er på arbejde, er det typisk forventet, at vi er vågne og skarpe. Men derhjemme kan vi slappe af og tage det med ro. Det betyder at vi ikke altid er forsigtige nok i forhold til de ting, der faktisk kan ske at være farlige.

Der er dog nogle ting du kan gøre for, at undgå de alvorlige uheld i hjemmet. En af de første ting du bør overveje er, at få lavet et uvildigt el tjek. Hvis el-installationerne i dit hjem ikke overholder den seneste lovgivning, så har du en forhøjet risiko for at komme til skade. Ingen har lyst til at få stød når de sætter et stik i stikkontakten eller prøver at tænde lyset. Ved at få el tjekket udført af en uvildig tredjepart, så undgår du at den gamle elektriker ”overser” dine gamle fejl for at redde ansigt, eller at den nye elektriker opfinder ting han kan ordne for at tjene nogle ekstra penge.

Derudover kan du sikre alle de farligste steder i dit hjem. Du kan købe en skridsikker måtte til badeværelset, og på den måde minimere risikoen for alvorlige fald når du er i bad, eller gulvet på badeværelset er blevet vådt og glat. Du kan sørge for altid at tage fat i gelænderet når du går ned af trappen: det er blot at gøre det til en vane. Køkkenet kan du sikre ved at adskille elektricitet fra vand, og sørge for at alting er i en højde, hvor det er nemt at få fat i det, uden at miste balancen.