Golf er en sportsgren, hvor det rette udstyr virkeligt gør en forskel. Det betyder ikke, at det ikke kræver en masse træning og gode evner, at være en god golfspiller. Du kan ikke købe dig til gode golf-evner: udstyret kan absolut ikke klare det alene. Den sammenhæng der eksisterer imellem udstyr og resultater er derimod et produkt af, at dårligt udstyr hurtigt kommer til at agere flaskehals for dine evner.

Med det mener jeg, at selv den bedste golfspiller i verden ville finde det frustrerende, at spille golf med dårligt udstyr. De problemer der er med at bruge dårligt udstyr står nemlig i vejen for, at spillerens talent virkeligt kan komme til udtryk. Golf er en sport der kræver præcision. Hvert eneste skud du tager fortæller dig en lille smule mere om sammenhængen imellem din krop, golfkøllen, og golfbolden. Med tiden opsamler vi denne information på et ubevidst plan, og vores krop laver små finjusteringer. Det er lidt ligesom at lave et eksperiment: man sætter tingene op på en bestemt måde, måler på resultaterne, og justerer derefter sin tilgang. På et eller andet tidspunkt får man det ønskede resultat.

Men hvis dit golfudstyr ikke er af en ordentlig kvalitet så spænder det ben for hele systemet. Dårligt udstyr bringer nemlig usikkerhed og tilfældigheder ind i beregningen. Hvis en golfkølle eksempelvis ikke er i balance, så vil det have en kaotisk indvirkning på hvert enkelt skud. Ikke alene svækker det din mulighed for at lave gode skud: det gør det også umuligt for dig at blive bedre. Den feedback du får ved at slå til golfbolden fortæller dig nemlig meget lidt om din præstation, og rigtigt meget om, hvad der er i vejen med din golfkølle. Du kan altså ikke blive en bedre golfspiller før du har en bedre golfkølle.

Det gør sig gældende med alt udstyret. De fleste ved hvordan man vælger en god golfkølle og golfbolde af høj kvalitet. Men hvad med resten af dit udstyr? Du kan aldrig blive en bedre golfspiller end dit svageste led. Det gælder også, hvis dette led er dine golfhandsker. For at kunne spille golf på optimal vis, og få så meget ud af din træning som muligt, er du nødt til at have de rette golfhandsker.

Det er heldigvis ret ligetil at vælge et par gode golfhandsker. Det vigtigste at holde sig for øje er, at handsken skal sidde perfekt på hånden, og ikke være det mindste generende. Det betyder at du skal være rigtig kræsen og altid prøve handskerne på. Hvis du ikke kan købe dem i en fysisk butik, så vær klar til at benytte dig af online-butikkernes 14 dages returret hvis det bliver nødvendigt. Du snyder kun dig selv ved at bruge en golfhandske der ikke passer dig.