Det er lige meget hvor god eller dårlig form du er i lige nu: der er helt sikkert områder af din sundhed, som du gerne vil forbedre. Du er nok allerede klar over det, og har måske endda prøvet at komme i gang flere gange. Måske har du siddet fast i planlægningsfasen i flere måneder nu, eller lover dig selv at du kommer i gang i næste uge. Det er dog som om, at planerne bare bliver ved med at glide. Vi ser det specielt med nytårsforsæt: vi er så ambitiøse og optimistiske op til det nye år, og måske gør vi det godt i et par dage, men så kommer vi tilbage til den normale hverdag og al energien forsvinder. Men hvorfor er det sådan, og er der en måde at undgå det på?

Den primære grund til, at vi ikke formår at lave varige positive forbedringer af vores helbred og sundhed er, at vi er for perfektionistiske. Vi går til vores helbred som om alting var sort og hvidt. Vi har en forestilling om, at en sund livsstil betyder en 180 graders omstilling fra det liv vi har lige nu: alt det usunde mad skal smides ud, og vi skal til at leve af broccoli og smoothies mens vi løber et maraton hver weekend.

Hvis det er vores idé om en sunds livsstil, så er det da klart, at vi bliver ved med at udskyde det. At leve livet på den måde lyder slet ikke behageligt, og det er så langt fra vores nuværende livsstil, at det heller ikke virker realistisk. Når vi endelig kaster os ud i det, så kommer vi hurtigt til at hade det, og dropper derfor det hele igen efter en uge eller to.

Men der er en løsning! Det eneste det kræver er, at du holder op med at tænke på det som ”sund” eller ”usund”, men derimod bare tilføjer ét enkelt sundt skridt til dit liv i dag. Det kan rent bogstaveligt være et skridt: gå en tur, hvor du tager ét skridt mere, end du gjorde i går. Måske kan du hoppe på nettet, se alle Sneakers de har til salg, og vælge et par der vil inspirere dig til at løbe et par gange om ugen. Det er nemt og overskueligt, og det er alligevel nemt at se, at det er en positiv og sund tilføjelse til din dag. Hvis du gør det samme hver dag: tager ét skridt mere, så kommer du tættere og tættere på et sundt liv. Et skridt kan også være noget andet, som eksempelvis at udskifte én af de usunde varer, du har for vane at købe, med et stykke frugt. Bare den ene ting i dag, bare én ting der få dig tættere på en sund livsstil.

Ved at gøre det at leve sundt til en proces, med enkelte skridt der er nemme at tage, bliver det pludseligt nemt og hurtigt at opbygge et momentum, som bringer os derhen hvor vi gerne vil være.