Tesla er mest kendt for deres luksuriøse elbiler, der de seneste år har vundet større indpas på vejene herhjemme, grundet den store fokus på miljøet, samtidig med rigtig gode priser for disse elbiler. Udover biler har Tesla deres Powerwall batteri på vej.

Powerwall er et lithium-ion batteri , der er genopladeligt. Det er Tesla Motors der har udviklet dette powerwall batteri og tanken bag, er at det skal bruges i hjemmet til at gemme strøm. Det smarte ved dette veludviklede batteri, er at strømmen som bliver gemt i batteriet og kan bruges som backup eller også kan man sælge den strøm man ikke bruger, tilbage.
Batteriet lader op ved hjælp af vedvarende energi. Det bliver ladt op af eksempelvis af vindmøller, som de fleste private mennesker selvfølgelig ikke har i deres hjem, men det kan også være af solceller, som mange efterhånden har fået installeret, især imens der var gode fradrag for at få det installeret på sit tag.

Det endelig mål er selvfølgelig at være selvforsynende med bæredygtig energi, og her er Powerwall et stort skridt på vejen. I dansk pris ligger et sådan batteri på omkring 25000 kr og det kan i den nuværende model indeholde 10 kwh – som svarer til 67% af hvad en dansk familie bruger i gns. Ved udskiftning af electronik og lyskilder kan det være muligt at nå helt op på 100%.
Meningen med dette batteri er, at det bliver monteret derhjemme. Det kan eksempelvis blive hængt op på en væg, som man kender det fra en internet router eller lignende. Denne kan så hente strøm fra husets solcelleanlæg eller fra vindmøller, som nok ikke er så relevant for private men kan i den grad blive det for firmaer der bruger vindmølleenergi – og den kan også hente strøm om natten når elprisen er billigst. Det opsparede strøm der ikke bliver brugt, kan derved opbevares og skal kunne sælges når prisen er højst – så man får mest muligt ud af det bæredygtige energi, man producerer som privat eller virksomhed.
Dette batteri er lavet med en god fremtidsudsigt. I dag er prisen for en kwh ca 400 dollars og med hjælp fra dette powerwall batteri fra Tesla, samt verdens større viden omkring bæredygtig energi og især mere vindmølle energi spår forskere, at kwh kan være helt nede i 100 dollars allerede i 2020.

Derfor er denne nytænkning af lithium-ion batterier en meget kærkommen opfindelse, da det vil give endnu mere fokus på et bedre miljø i fremtiden, da det økonomisk i større grad vil kunne betale sig. Man må sige at Tesla med denne udvikling har taget en stor skalp ind i det, at være selvforsynende med energi, i modsætning til at brænde fossile brændstoffer af – og det tegner godt for udviklingen i fremtiden, at vi ”allerede” kan lave et sådant batteri der kan opbevare vores bæredygtigt producerede energi.
Alt i alt må man konkludere, alt Tesla og deres Powerwall er sammen med solenergi (og for den sags skyld også vindenergi) en rigtig vindende kombination – som man må sige er en del af den fremtidige måde at tænke energi på.

Kilder:
Tesla Motors
Lampeexperten