Noget af det sundeste og mest uskyldige som vi mennesker kan indtage – og tilmed har et behov for at indtage hver eneste dag, det er drikkevand. Vand udgør rent faktisk en tredjedel af menneskets samlede kropsvægt, hvilket derfor er en hel del. Den klare væske er desuden med til at hjælpe os med at fordøje og optage føde, da vandet er medvirkende til at transportere næringsstoffer til cellerne. Vand indeholder nemlig ingen kalorier, ingen fedt eller kolesterol, hvilket medfører et meget lavt indhold af natrium. Vand kan tilmed være med til at sætte en dæmper på appetitten. Har du nogensinde oplevet at være rigtig sulten, så kan et stort glas vand altså være med til at dæmpe appetitten for en stund, da det kan give en mættende fornemmelse. En yderligere egenskab vand har er, at det er medvirkende til, at kroppen er i stand til at få nedbrudt oplagret fedt. Det lyder vildt, men det er ganske sandt. Det er derfor også vigtigt at sørge for at drikke rigeligt med vand, hvis man har et ønske om at tabe sig.

Essentiel livskilde

Vand er ganske enkelt livsnødvendigt. Det eneste der er vigtigere for vores tilstedeværelse, det er ilt. Et menneske kan sagtens overleve flere dage og endda uger uden indtag af mad men er kun i stand til at overleve i ca. 4-5 dage uden vand. Det er tankevækkende og er med til at understrege vigtigheden af væsken.

Men hvor meget vand bør vi så i virkeligheden drikke i løbet af en dag? Det vil altid komme an på klimaet. Hvis du befinder dig i Saharas ørken med høje temperaturer, så har du naturligvis behov for mere væske, end hvis du opholder dig i et koldt og snefyldt landskab. Hvis du er typen, der opholder dig meget i naturen og tit tager på vandreture eller rejser, så kan det anbefales at investere i et drikkesystem fra Camelbak. Et drikkesystem sørger for, at du altid har adgang til drikkevand, når du befinder dig i naturen. Det sørger for at rense vandet fra f.eks. en sø og dræbe bakterierne, så du roligt kan drikke vandet. På denne måde slipper du tilmed for at slæbe rundt på en masse tunge drikkedunke. Camelbak er en af de allerførste i verden til at udvikle disse drikkesystemer, som fås i forskellige modeller og varianter. Desuden forhandler Camelbak også drikkedunke og andet udstyr, som er praktisk, når du er på farten og har behov for at få slukket tørsten. Når først du har afprøvet produkterne fra Camelbak, så kan du med garanti ikke undvære dem igen.

Tips til at huske at indtage mere vand:

  • Sørg for altid at have en drikkedunk i nærheden
  • Sørg for at indtage vand, hver gang du indtager føde
  • Hvis du er en outdoorentusiast, så invester i et drikkesystem, så du altid har adgang til vand i naturen
  • Drik altid vand før og efter du skal være fysisk aktiv
  • Hvis ikke du bryder dig om smagen, kan du med fordel dryppe lidt citronsaft i vandet for at gøre smagen mere frisk