At leve længere er der mange der stiler efter. Hele den kæmpe sundhedsbølge er vel primært fordi vi 1. gerne vil leve længere, og 2. have mere livskvalitet mens vi er her, og være i stand til at leve også når man bliver gammel.

Heldigvis har vi fået mere fokus på sundhed herhjemme. Livsstilsygdomme er noget vi har været ramt af de seneste mange år, hvor folk lever mere og mere usundt, og derfor får hjertesygdomme, diabetes og andre skidte livsstilsygdomme.

Mange ting kan man gøre, for at give en selv bedre chancer for at leve længe.

 

Først og fremmest kan man kigge indad og finde tid til selv at leve sundt. Motion er nået af de første du skal give dig selv tid til. Det handler om at prioritere og motion, må ikke være en af de prioriteringer som du ikke tager højde for. Det er rigtig vigtigt at motionere, derved kan du skabe en god base for dit længere liv.

Tager du eksempelvis og begynder at styrketræne, kan du holde en muskelmasse større gennem mange år, og derved få et bedre liv når du bliver ældre – da du vil være friskere og mere fit for fight end dine jævnaldrende.

 

Derudover er der hele kost delen. Det er vigtigt at spise og drikke sundt. Vi vil herunder sætte fokus på det at drikke sundt, og give dig top 10 drikke der får dig til at leve længere, da de bidrager til helheden af det, at have et sundt liv.

 

1 – Kaffe

Mange bruger kaffe som en god morgen opkvikker. Det kan også være sundt af få sin kaffe, da der er mange gode ting i. Derudover kan det for nogen nærmest være en nødvendighed, af få sig en gang koffein når man kommer fra job, hvis man også skal have overskud til at træne – som er rigtig vigtigt, for at man får et godt og langt liv.

 

2 – vin

Mange undersøgelser har vist, at et enkelt glas rødvin i ny og næ, faktisk kan have en positiv indvirkning på sundheden. Derfor kan det være din måde at ”synde” på, hvis du er rigtig glad for vin. Alkohol generelt er nemlig ikke at anbefale i større mængder, end et enkelt glas rødvin i ny og næ. Det er noget af det vigtigste at få bragt til et minimum i jagten på et sundere liv, der varer længere.

 

3 – Grønne smoothies

Grønne smoothies kan være en vitaminbombe. Mange er måske ikke så gode til at få nok grøntsager, så kan det være en måde at få nogle nemme, at blende dem til en god smoothie. Grøntsager indeholder så mange vitale vitaminer og mineraler, at det vil være en skam ikke at få nok af dem. Køb dig en god smoothiemaskine og kom ud over dette problem.

 

4 – Proteinshakes

Der er mange mennesker der får alt for lidt protein i deres normale kost. Holder man ikke lidt øje med det, kan mange godt have en godt bestående af alt for mange kulhydrater og næsten ingen protein.

Protein er musklernes byggesten, og vil du leve så længe som muligt skal du bevare så meget muskelmasse som muligt. Gør det evt. vha. proteinshakes.

 

5 – Vand

Vand skal vi have. Vær hydreret hele dagen igennem. Sørg for at have noget koldt vand i køleskabet, det giver en noget mere lyst til at drikke vand hvis der står en kold og lækker karaffel i køleskabet, i stedet for det lunkne fra vandhanen.

 

6- Grøntsagsjuice

Få dig en god slowjuicer og lav nogle lækre juices. De juices du kan købe i supermarkeder er tit og ofte spækket med sukker og ingen vitaminer, det kan du selv sørge for med en god gang grøntsagsjuice.

 

7 – Mælk

Få dig nok mælk om dagen, og du får godt med kalk til dine knogler. Det er vigtigt med stærke knogler hvis du vil leve så længe som muligt, og her kan det hjælpe at få mælk hver dag. Hold det til et moderat forbrug.

 

8 – Te

Te kan være en rigtig lækker drik, og drikker du den uden sukker og andet stads i er den kalorieneutral – det giver dig i hvert fald ikke problemer med livsstilsygdomme og derfor kan det være en god ting at have i sit arsenal, når man skal have lidt lækre drikke

 

9 – Skær ned på sodavand

Sodavand er en kaloriebombe fyldt med sukker. Skær ned på dette og værn dig mod fedme, diabetes og andet skidt. Er du en sucker for sodavand, så drik en pepsi max i ny og næ.

 

10 – Varm kakao, lavet på gammeldags kako

Har du en sød tand og er glad for kakao, kan du bruge ”rigtig” kakaopulver. Bland det i varm mælk, og giv den en gang kunstig sød, så kan du få dækket din søde tang på en ”sund” måde.