Man siger, at skønhed kommer indefra, og det i langt de fleste tilfælde også rigtigt. Men der er alligevel ikke noget som en lækker og overskudsagtig påklædning, der kan signalere lige præcis det, du gerne vil signalere.

Og det gøre visse tøjmærker bare bedre end andre. For selv i en verden anno 2016, hvor så grueligt meget kan gå galt med hensyn til påklædning og stil, er der visse tøjmærker, du bare ikke går fejl af.

Vi har samlet dem her i en top 10, der hjælper dig til at blive klædt bedre på. Velbekomme!

Calvin Klein

Calvin Klein er bare et mærke, der signalerer et uovertruffen overskud hos alle, der bærer det klæder, og de fleste har vel et par Calvin Klein-underhakker i skabet. Den amerikanske modegigant kan dog meget andet end at lave undertøj. De har også super stilistiske skjorter og cowboybukser. Calvin Klein udtryk er meget enkelt og overskueligt, og det er sjældent, at den sort/hvide del af farveskalaen brydes. Men det er morderne i år 2016, hvor ingen kan få nok af sort, og du går helt sikkert ikke helt galt i byen med tøj af mærket Calvin Klein.

Adidas

Den tyske gigant er også et sikkert valg – specielt hvis du søger fedt sportstøj. For Adidas er først og fremmest et sportsmærke, men de laver faktisk også rigtig fedt hverdagstøj i form af t-shirts, shorts og sko. Det er da heller ikke for sjovs skyld, at Adidas sponsorerer store fodboldklubber som Bayern München, Real Madrid, Chelsea og danske FC København. I de senere år er tyskerne også begyndt at producere kjoler og kasketter – og det faktisk med betragtelig succes.

Ralph Lauren

Der er vel dårligt et menneske i år 2016, der ikke er velbekendt med Ralph Lauren, der specielt er populære for deres velkendte poloer og skjorter, men som også laver meget andet fedt tøj. Den amerikanske modegigant er opbygget af den nu 76-årige mand af samme navn, som faktisk boede samme sted som Calvin Klein, da de begge var små. Du går aldrig nogensinde galt af Ralph Lauren – uanset, om du er 18 eller 50. Brandet er nemlig en af de relativt få, der holder til både unge og ældre – og til både mænd og kvinder for den sags skyld også.

Jack & Jones

Så nåede vi til første danske brand på listen: Jack & Jones. Det er vel noget af det mest populære mærketøj, du kan få i Danmark, og det er der ganske god grund til. Jack & Jones producerer alt slags tøj til, hovedsageligt i hvert fald, mænd i alderen 18-30 år. Den populære frontmærke hos gigantkoncernen Bestseller kan fodre grise med alle de fede t-shirts, de producerer, men er også forgængere for en masse fedt tøj i cowboystof. Jack & Jones har mere end 800 butikker på verdensplan og er de senere år også begyndt at lave rigtig fede sko samt lækkert tøj til børn.

Diesel

Vi smutter udenlands igen til modemekkaet Italien, der står bag brandet Diesel, der specielt er kendt for at lave super fede jeans til både mænd og kvinder. Det kan bare ikke gå helt galt, hvis du har et par sorte jeans i mærket Diesel som en del af dit tøjudvalg. Og hvis du også spicer det hele op med et lækkert ur, så er lykken gjort. Diesel er de senere år også begyndt at lave rigtig seje jakker, som du heller ikke kan gå galt i byen med.

Wood Wood

Et dansk tøjmærke, der blev ekstremt kendt efter en mindre skandale i forbindelse med sidste års X-Factor. Det er langt fra det største mærke, men hvis der er noget, som er moderne i 2016, så er det at gå i såkaldt ”undergrundstøj”. Og lige præcis det laver Wood Wood rigtig meget fedt af – specielt t-shirts med selvdesignede tryk. Wood Wood har kun fem butikker. To i København, to i Berlin og en enkelt i Aarhus – og du skal virkelig vælge Lina Rafn-dårligt, hvis du vil gå fejl af deres tøj.

Lindeberg

Af en eller anden grund hører man ikke forfærdelig meget til svenske J.Lindeberg i disse år, og det er synd, for det er vitterligt et tøjmærke, som du bare aldrig går fejl af. Det kan kun være et spørgsmål om tid, før de for alvor kommer på mode igen i Danmark, og så kan du lige så godt være frontmand. Den svenske virksomhed, der mest henvender sit til unge, har blandt andet Justin Timberlake som model, men vi lover, at de mange fede poloer og jeans ikke kun klæder ham. J.Lindeberg er et ganske stilistisk brand, så du kan nærmest ikke vælge forkert hos dem.

Vero Moda

Vero Moda er vel egentlig det første rene damemærke på listen, men det er bestemt ikke tilfældigt, at de er med. Det danske mærke, der blev udviklet som et af de første, da Bestseller-koncernen blev oprettet i 80’erne, er et af de mest populære tøjmærker overhovedet. Butikskæden er repræsenteret i over 45 lande, hvilket understreger, at der er tale om et brand, der ikke er bange for at tage chancer og skeje ud. Det betyder også, at der er enkelte fejlskud på paletten, men de er heldigvis få, så du kan roligt gå ombord.

ONLY

Når vi nu kom forbi Vero Moda, er vi også nødt til at runde Only, der er et fremadstormende kvindebrand, der også er tilknyttet gigantkoncernen Bestseller. De er ikke lige så populære som Vero Moda, men har mindst lige så fedt og satset tøj. Specielt deres frakker er hammerfede og nyder også stigende popularitet, ligesom deres stilistiske sko efterhånden er ganske udbredte. Hvis du holder dig inden for en af disse to områder, kan du ikke gå galt i byen.

Noa Noa

Vi runder også ballet af med et dansk mærke – faktisk det måske mest spændende overhovedet. Noa Noa, der blev startet af Harald Holstein i 1981, laver ekstremt fedt tøj til både mænd og kvinder. Specielt deres bluser er stilistiske og rene i farverne og passer perfekt ind i vintermoden i Danmark anno 2016. Noa Noa har butikker i hele Europa.