Du skal afsted til middag hos et par gode venner, til middag i madklubben, besøge din veninde,

du ikke har set et stykke tid, hjem til din mor eller til nytårsaften hos et par venner. Som tak for middagsinvitationen er det god kutyme at medbringe en lille værtindegave til værten eller værtsparret, der symbolsk siger tak for værtindens arbejde, inden du går til bords.

 

Det vækker som regel glæde, når der er nogen, der har tænkt på en og har en lille ting med som påskønnelse. Det er en dejlig måde at starte en middag på.

 

Hvem skal have værtindegaven?

Værtindegaven er tiltænkt værten, der har stået og knoklet i køkkenet hele dagen. Som regel er det kvinderne, der får værtindegaven og de er nok oftest også dem, der sætter mest pris på dem. Også selvom det er manden, der har knoklet med maden. Hvis du mener, at begge i værtsparret skal have noget, så find på en fælles gave, som begge får glæde af.

 

Her får du vores bud på top 10 værtindegaver, der ikke sprænger budgettet:

 

  1. Lidt grønt: I stedet for den klassiske buket blomster, så tænk ud af boksen og giv noget der holder lidt længere. Fx en flot grøn plante i en fantastisk og anderledes skjuler. Et godt eksempel på dette kunne være denne Vertiplants væghængte krukke, du enten kan bruge til planter eller opbevaring af småting. Fyld den med en fin plante eller værtindens yndlingskarameller, pak den ind i cellofan og pynt med fine bånd og du har en rigtig fin værtindegave.
  2. Velværeprodukter bringer altid lykke hos det kvindelige publikum og her er det prisvenlige Meraki et godt valg. Her får du luksuriøse velværeprodukter med fokus på naturlige ingredienser uden skadelig kemi. Ren forkælelse til værtinden.
  3. Vin er også altid en god klassiker. Spørg evt. ind til menuen inden og tag din favoritvin med, der komplimentere menuen, så I kan nyde vinen sammen.
  4. Kaffe eller te er også tit på programmet og er en lille hyggelig gave at komme med. Find gerne en god kaffe med en god historie bag eller noget luksuste fra en rigtig tehandler.
  5. Chokolade er en værtindegave, der altid skaber glæde. Husk at vælge en eksklusiv variant og ikke bare hive en billig plade fra supermarkedet op.
  6. Delikatesser: De bedste gaver er ofte dem, der kan spise, så lad os blive i det spiselige. Hvis du skal på besøg hos nogen som sætter pris på god mad og går op i madlavning, så er det oplagt at komme med nogle lækre delikatesser, der kan bringe lidt ny smag ind i køkkenet. Det må gerne være lidt luksuriøst og lækkert og ikke bare supermarkedets billigste pesto, du hiver ned fra hylden. Inden for kategorien gourmetspecialiteter findes der er hav af muligheder og vi kan klart anbefale produkterne fra Nicholas Vahé. Her får du topkvalitet pakket ind i lækkert design. Disse produkter har masser af smag med udgangspunkt i gode råvarer og kærlighed til mad. Fransk smag med et skandinavisk twist.
  7. Hjemmelavede specialiteter er som regel også altid et hit. Især hvis du har kogt dine egne karameller, syltet dine egne agurker eller lavet din egen marmelade.
  8. Duftlys til badeværelset er også en hyggelig lille ting at komme med, som ikke koster alverden, og som mange måske ikke lige selv får købt.
  9. Pyntegenstande kan også være en god idé. En lille sød skål, en flot vase eller et par fine lysetager kan også bringe lykke.
  10. Julepynt – ja det kan lyde underligt, men i november og december vil noget specielt udvalgt julepynt bringe lykke hos mange. Måske samler modtageren på en speciel serie eller måske har du været på julemarked i udlandet og fundet noget helt unikt, som din værtinde skal have.

 

Det er kun fantasien, der sætter grænser. Vigtigst er det, at gaven ikke er for overdreven stor, da det bare skal være en lille venlig gestus, som ikke sætter nogen i forlegenhed, men bringer glæde.

Og så rigtig god fornøjelse med middagen.