Regntøj og børn går nærmest hånd i hånd. Det er tit, at du fanger barnet i at ville lege udenfor på en regnvejrsdag. Regntøj til børn kan være nemt at finde, men det er ikke altid, at tøjet holder, hvad det lover. Ord såsom vandtæt og vandafvisende er, hvad man oftest bør lægge mærke til og kunne skelne forskel imellem, når man skal vælge regnetøj til sine børn.

”Regntøj børn” har du nok søgt på nettet uden at kunne finde noget, der passer til di barn. Men hvorfor? Måske er du ikke helt klar over, hvad du egentligt leder efter til dit barn. Regntøj til børn bør vælges ud fra, hvad du ønsker tøjet skal sikre dit barn.

 

Komfort

Komfort er nøglen. Dit barn skal helst være komfortabel og kunne bevæge sig i sit regntøj. Det skal ikke være sådan at regnbukserne sidder for stramt eller at jakken ikke er fleksibel nok. Det er derfor en god idé at vælge regntøj til børn, der er lavet af let vægtigt nylon eller polyester.

 

Vandtæt eller vandafvisende?

Der udvikles hele tiden nye teknologier indenfor vandtæthed, derfor er det svært at kunne kende forskel på nye og gamle udgaver af regntøj til børn.

DWR betyder at jakken har en ydre beskyttelse, der gør at jakken ikke hurtigt absorberer vandet. Du vil typisk også efter dette se to tal, når man læser om jakkens vandtæthed. Det første tal fortæller, hvor meget vand stoffet kan tage uden at det går igennem stoffet. Dette er oftest i millimeter.

Det andet nummer fortæller, hvor åndbar materialet er. Man vil jo gerne have at vanddampen også kan kunne komme ud indefra. Dette tal måles i gram og fortæller hvor meget vanddamp, der kan komme igennem en kvadratmeter i 24 timer. Jo højere tallet er, desto bedre er jakken vandtæt og åndbar.

 

Vindtæthed

Vindtæthed kan også være en god idé, så barnet ikke fryser, når vinden rammer Danmark.

Vindtæthed er dog et overset parameter i regntøj til børn, og derfor er det vigtigt, eller en god idé, at du lægger mærke til det. I Danmark har vi rigtig meget vind og det er derfor en god idé, at finde vindtæt regntøj til børn. Regntøj til børn bør have en mindre vindtæthed end 25 mm/sek.

 

Små egenskaber, der gør en forskel

Små tilføjede egenskaber kan også gøre en forskel. F.eks. kan lommer i jakken gøre det nemmere for barnet at opbevare sine handsker osv. Desuden er det også en god idé, at vælge en farve, som du synes passer til dit barn. Dette gør barnet gladere for jakken. Du kan evt. også vælge et print, med f.eks. prikker eller et dyreprint.