Når du bygger hus og skal vælge tag, er der rigtig mange flotte muligheder. Et nyt hustag er en rigtig stor beslutning og det er vigtigt, at i vælger et udseende, som passer korrekt til jeres hus og ikke ved forkerte beslutninger, forringer værdien heraf.

Decratag

Decratag er produceret af et virkeligt stærkt og holdbart materiale. Det er materialer, som har en anseelig holdbarhed. Hvis du ønsker at renovere, lægges denne tagtype oftest ovenpå eksisterende eternit eller skiffer. Materialet har en kerne af galvaniseret stål, som er omfavnet af en keramisk indfarvet stenbelægning.

Tegltag

Tegltag er et af de mest populære hustag i Danmark. Tegltag er så og sige Danmarks nationaltag og det har ikke ændret særligt udseende i flere hundrede år. Et tegltag fås i flere forskellige farver, men den helt ægte teglfarve er rød. Et tegltag er et meget solidt og hårdført materiale. Det er et naturprodukt, som er med til at give dit hus en klassisk og tidløs tagløsning.

Et tegltag fås også med et glaseret udtryk, som er den lidt mere eksklusive løsning. Her er falsteglsten en rigtig populær mulighed, fordi den giver et meget harmonisk og smukt udtryk, som i høj grad klæder den danske byggeteknik.

Teglsten bliver også kun smukkere med årene og hvis du sørger for at vedligeholde dem korrekt, så kan de holde i flere år.

Tagpap

Vælger du tagpap, vælger du meget robuste materialer, som er meget modstandsdygtigt over for det danske klima. Produkterne er meget langtidsholdbare og bliver som oftest benyttet til fladtage. Tagpap består af en stærk og hårdfør kende af polyesterfilt, som er omgivet af meget fleksibel kunstgummibitumen. Tagpap kan også lægges på skråtage og der behøves kun et enkelt lag, som ligesom teglsten er relativt robust overfor det danske klima og ved den rette vedligeholdelse kan holde længe. Tagpap er forholdsvis let at lægge og vedligeholde, på faldtage skal du blot være ekstra opmærksom på at lede alt vand korrekt væk, så det ikke samler sig og over længere tid laver buler i dit tagpap.

Eternit

Eternit er en fleksibel tagløsning. Materialet er lavet af fibercement, som er formet som bølgende plader. Med et eternittag får du en holdbarløsning, som yderligere er nem at vedligeholde. Du vil kunne bruge eternit bølgeplader til både nye og gamle huse, de fås i mange forskellige farver og bruges ofte til hustage med hældning.

Skifertag

De fleste boligejere drømmer om et tag med relativt lang levetid og her er skifer også en rigtig god mulighed. Skifer består blandt andet af mudder og ler og dets fremstilling er meget miljøvenlig. Skifer rummer et meget naturligt farvespil og fås også i flere forskellige farver, skifer er smuk, fordi det giver et elegant og diskret udtryk. Vælger du skifertag vælger du i højere grad et hustag, som er en kombination af skønhed og holdbarhed. Skifer kræver minimal vedligeholdelse og holder sig flot i mange år.

Betontagsten

Betontagsten er oftest brugt til moderne boligbyggeri. I dag betegnes stenen endvidere som den mest anvendte tagløsning i Danmark. Med et valg som betontagsten, får du en hårdfør og stærk tagløsning. Denne tagtype er af rigtig god kvalitet og den fås ofte billigere end mange andre tagtyper. Betontagsten fås også i mange forskellige flotte farver, så du har rig mulighed for, at finde den helt rigtige sten til dit hustag.