Mange boligejere kan i disse år sælge deres hus, lejlighed eller fritidsbolig med stor fortjeneste, fordi boligpriserne de senere år er steget markant. Hvis man har boet mange år i sit hus, kan det være svært at vide, hvad man skal være opmærksom på, når man ønsker at sælge, og netop det kan du læse mere om her.

Boligpriser har alle dage været en varm kartoffel og noget, som mange har en holdning til. Der debatteres jævnligt om dette emne, for er det rimeligt, at priserne stiger så meget, så nye købere reelt ikke har mulighed for at komme ind på boligmarkedet? Således er der altid et samtaleemne, hvis man løber tør til julefrokosten eller familiefødselsdagen.

Hjælp køberne med et energimærke

En af de ting, man med fordel kan overveje at indhente, når man vil sælge sin bolig, er et energimærke. Måske er energimærker ikke lige det, du er stærkest i, men ikke desto mindre kan det være godt at tilbyde købere, for med et energimærke kan man få et overblik over boligens energiforbrug samt forslag til, hvilke forbedringer der evt. kan foretages for at øge energibesparelsen.

Skal taget skiftes?

Et energimærke kan være rigtigt godt at kunne præsentere interesserede købere for, men et mindst lige så vigtigt dokument er en tilstandsrapport. Her fremgår skader og andet, der kan have betydning for husets værdi på den måde, at hvis man ved, at taget skal skiftes indenfor to år, kan man have det med i sine beregninger, hvis man ønsker at købe huset. Tidligere indeholdt tilstandsrapporten begreber som K1, K2 og K3 som indikerede alvorligheden af skaderne, men dette er i dag erstattet af farvekoder, som dog har samme formål.

Ryd ud og pift op

Noget, som nogle måske ikke tænker så meget over, men som kan have stor indflydelse på, hvordan interesserede købere opfatter huset, er, om der ser pænt ud, og om man kan se sig selv i huset. Er der mørkt, rodet og beskidt vil mange have svært ved at forestille sig, hvordan deres ejendele vil tage sig ud i huset, og hvor rart det vil være at bo der. Derfor kan man med fordel sørge for at rydde grundigt op og evt. svinge malerpenslen, inden fotografen ankommer.