Vi går alle rundt med en idé om, hvem vi selv er som mennesker. Vi kender vores egne værdier, forstå nogenlunde vores egne mål, og er generelt ganske sikre i vores identitet. Alligevel kan man ofte gå rundt og føle sig misforstået her i livet. Det er svært at kommunikere ens fulde og sande identitet ud, specielt i en verden, hvor alting går så hurtigt. Det hjælper heller ikke, at de såkaldte ”sociale” medier er baseret på Likes og lignende. Det farver vores handlinger og den måde vi udtrykker os selv på. Det er fristende at præsentere de sider af os selv, som andre mennesker vil finde interessante og værdige til at få et ”like”, frem for at stå fuldt ud ved hvem vi er, og lade folk bedømme os på et ærligt grundlag.

Problemet er, at det altid giver hovedpine, at have et skel imellem hvem man virkelig er, og hvem man udgiver sig for at være. Jo større skellet er, jo større er de problemer man oplever i sit liv. Der vil ske en helt masse misforståelser, og du kan let komme til at føle, at du ikke hører til i din sociale omgangskreds. De folk du omgiver dig med kender ikke alle sider af dig: kun de sider, som du har gættet på de godt kan lide. Du censurerer dig selv, og det er ubehageligt. For ensomhed er ikke det, at man ikke har mennesker omkring sig; ensomhed er det, at ingen ser dig for hvem du virkelig er. Det er ikke fordi du nødvendigvis lyver, eller sætter en facade op. De fleste af os viser en side af os, der godt nok eksisterer som en del af os, men vi glemmer at fortælle at der er mere end det. Vi tilbageholder information og dele af vores identitet, som vi frygter at de andre vil dømme os for. Se alle sneakers er sko indvendigt, men de kommunikerer nogle forskellige ting ud på ydersiden. En sneaker er dog ærlig på den måde, at den også ligner en sko på ydersiden. Det vi mennesker nogle gange formår at gøre er, at skjule hvad vi i virkeligheden er, og fremstå som noget helt andet.

Du går sikkert og tænker, at du godt kan nikke genkendende til det, men at det ikke er så slemt i dit eget liv. Det vil jeg dog gerne udfordre. Tag fat i en rigtigt god ven: den person, som du føler kender dig bedst. En person du føler du kan fortælle alting til, og som accepterer dig for den du er. Bed denne person om at tage med dig til et socialt arrangement, med folk du ikke kender, og bare betragte hvordan du opfører dig. Du ønsker din vens billede af, hvordan du fremstår overfor andre.