Mange single kvinder bliver beskyldt for, at de er alt for kræsne, og at det ligger til grund for, at de ikke kan finde sig en partner. Jeg kan godt se hvorfor det umiddelbart virker som en logisk konklusion at drage. Der er trods alt masser af mænd derude, og nogle af dem er også på udkig efter en partner. Så hvis man som kvinde ikke kan få sig en partner, må det være fordi man bilder sig selv ind, at ingen af dem er gode nok, ikke? Altså må man have for høje krav til en partner, og det afholder én fra at finde den eneste ene.

Det kan godt ske at det en sjældent gang imellem kan være grunden til, at en kvinde ikke kan finde en partner. Men jeg er overbevist om, at det i langt de fleste tilfælde, er den anden vej rundt. Jeg tror at problemet de moderne kvinder har er, at de ikke har opsat nogen kriterier for deres potentielle partner. De aner altså i bund og grund ikke hvad de leder efter, og så er det altså svært!

Ligestillingen har bragt en masse gode ting med sig, og jeg er glad for at der stadig er feminister der kæmper vores kamp. Nogle gange følger der dog visse bivirkninger med, når man opnår fornyet frihed og muligheder, og dem er vi stadig i gang med at lære at forholde os til. Én af dem er, at når man har travlt med uddannelse og karriere, så kan det godt være svært også at sidde og dagdrømme om drømmefyren. Den slags dagdrømmeri er selvfølgeligt også noget, der bliver rynket på næsen af, i visse kredse, fordi vi kvinder jo gerne skal være stærke og uafhængige. Så de færreste giver sig tid til at overveje, hvad de egentligt leder efter i en mand.

Det betyder at man ikke rigtigt ved hvad man skal gå efter, når man begiver sig ud på dating scenen. Det ender hurtigt med, at man udelukkende kigger på det overfladiske, eller hopper frem og tilbage imellem forskellige personligheder. Alle dates bliver akavede, fordi man ikke rigtigt ved hvad man skal spørge om, og konstant er i tvivl om, om den her fyr er den rette eller ej.

Tricket er at sætte sig ned, og lave en liste over de kriterier du har for din perfekte partner. Du må gerne gå i detaljen her! Du kan altid gå på kompromis med nogle af tingene, hvis du møder en helt igennem fantastisk fyr. Skal han være høj eller lav? Skal han være typen der kan klare et forrude skift, eller er det vigtigere at han kan hjælpe dig når computeren driller? Hvad kan han lave i sin fritid, som du også ville finde interessant at deltage i?

Tillad dig selv at optegne drømmeprinsen. Nu har du en idé om hvad der ville være helt perfekt. Det giver dig et grundlag for at være kræsen med dem du tager på date med, og giver dig den rette ammunition når det kommer til meningsfulde samtaler på dine dates.