alaska-freeDu tror måske at det var hårdt at løbe 10 kilometer i weekenden? Måske løb du et halvmarathon i sommer. Men det er vand i forhold til disse løb.

Halvmarathon og forhindringsløb er blevet utroligt populære de seneste år. Jeg er selv hoppet med på vognen og har løbet mine 21 kilometer to gange.

Siden jeg arbejdede som rejseleder på et skihotel i Norge har jeg haft en drøm om at gennemføre Polar Circle Race på Grønland. Verdens længste langrendsløb.

Vi er vilde med at udfordre os selv. Her er nogle af de hårdeste løb du kan deltage i. Ingen af dem er for nybegyndere. Bare det at krydse målstregen tæller for at vinde. Et eneste fejltrin på vejen kan betyde at du må give op eller dø.

Disse løb er ikke konkurrencer. De er udfordringer. De går under superlativerne hårdeste, værste, koldeste, varmeste og mest vanvittige.

Patagonian Expedition Race

patagonia2Et adventure-race hvor højst 50 % af deltagerne gennemfører. Løbet er 650 kilometer langt og omfatter kajak, vandring og mountainbike. Men det er ikke nok at være god til at ro, gå og cykle. For at gennemføre stiller løbet store krav til deltagernes evne til at samarbejde.

De bliver også udfordret på navigation, kortlæsning, planlægning og udvikling af strategi.

Hvis du skulle være fristet til at deltage, så finder løbet sted i Sydamerikas mest udfordrende natur og du kan finde mere info på løbets hjemmeside.

Jungle Ultra

jungleultraTrænger du til en udfordring på løb, så er dette et godt alternativ til næste halvmaraton. Vi snakker om et løb i fem dele på i alt 230 km gennem Amazonas jungle.

Deltagerne må kæmpe mod temperaturer på op til 35 graders varme og rå mængder af insekter der trives i junglen. De må igennem tæt jungle, krydse 70 floder og vandløb mens luftfugtigheden nærmer sig 100 %.

Det er som at løbe i et dampbad hvor det er umuligt sænke sin kropstemperatur ved at svede.

Alaska Mountain Wilderness Challenge

alaskaKun et par håndfulde af de mest hårdføre mænd i verden stiller op til dette vanvittige løb gennem Alaskas vildmark. Ruterne varierer men er op til 450 km lange.

Reglerne er enkle. Deltagerne skal nå fra start til slut uden hjælp udefra. De skal selv bære alt hvad de skal bruge. Også mad og drikke. De må ikke efterlade spor i naturen. De må kun bruge transportmidler der drives af rå muskelkraft.

De fleste gennemfører løbet til fods, men enkelte har forsøgt med ski, mountainbike og paragliders.

Der er ingen stier, veje eller ruter. Ingen GPS. Kun et punkt for start og slut. En deltager udtaler: Hvis man tøver med at deltage i Jungle Ultra, så skal man end ikke overveje dette løb.

Efter du har gennemført alle tre løb er det måske at finde en fysioterapeut 🙂