Når man flytter ind i et nybygget hus, så behøver man typisk kun tænke på, hvilke møbler og pyntegenstande man ønsker at flytte ind i de forskellige rum. Når alt er nyt, så er det nemlig udelukkende disse ting, der gør en forskel på, hvordan hjemmet opleves. Vi ønsker selvfølgeligt alle sammen at have et hjem, som det er rart at være i, og som giver os en god fornemmelse indeni. Det er dette der motiverer os til at holde hjemmet rent, og at indrette det på en inspirerende og kreativ måde.

Hvis man derimod flytter ind i et ældre hjem, eller bare har boet i sit nye hjem i en længere årrække, så kan man pludseligt opleve, at hverken indretning eller rengøring gør den helt store forskel. Det er som om, at hjemmet ikke stråler på den måde vi gerne vil have det til. Vi prøver alt imellem himmel og jord: dyre designer-møbler, farverige malerier, nye koncepter for indretningen. Men intet af det ser ud til at virke: helhedsoplevelsen af hjemmet er stadig ikke optimal, og det kan være noget så frustrerende.

Når man står i den situation, så er det typisk fordi man overser en vigtig faktor, der ikke var til stede i den helt nye bolig. Husk på, at jo mere noget fylder i ens visuelle felt, jo større en indflydelse har det på ens helhedsoplevelse. Vi dækker mange af overfladerne i vores hjem rimeligt godt. Loftet kigger vi typisk ikke særligt meget op på, og specielt ikke hvis vi har gode lyskilder foroven. Væggene er typisk flot dekorerede med skabe, malerier og andet, der ligesom træder i forgrunden, og sætter dagsordenen i forhold til vores oplevelse. Men hvad med gulvet? Selvfølgeligt har vi møbler stående på gulvet, men det er begrænset hvor meget de reelt dækker det af. Gulvet i vores hjem udgør altså en stor del af den visuelle oplevelse vi har, når vi går rundt derhjemme.

Det er ikke noget problem i en helt ny bolig, fordi gulvet er nyt og ser fantastisk ud. Det kan altså fint træde i baggrunden, og lade de andre ting sætte dagsordenen. Men man kan ikke undgå, at et gulv bliver slidt med tiden. Vi går trods alt på det hver eneste dag, og selv med jævnlig rengøring vil skidt og snavs begynde at sætte sig i det. Et gammelt gulv kan altså hurtigt gå ud over oplevelsen af ens hjem, uanset hvor meget man prøver at gøre ud af resten af indretningen.

Når man står i den situation, så må man derfor ud, og anskaffe sig noget gulvmaling. Den eneste måde, at få gulvet til at skinne som var det nyt, er nemlig ved at give det et godt lag maling.