Her i Danmark er der ikke mange, der helt kan undgå at lave mad, så køkkenet er en fast del af stort set alle danske hjem. Det giver både frihed til at lave det mad, man har lyst til, og så sparer man penge idet man ikke skal betale en persons timeløn oven i prisen for maden. Det er langt nemmere, hvis man bor i for eksempel Thailand eller Vietnam, hvor timelønnen for de lokale er så lav i forhold til ens egen, at prisforskellen på ingredienserne og den færdiglavede mad er nærmest forsvindelig lille – hvis man altså får en almindelig dansk løn. I Danmark må vi desværre bruge vores egen tid på at lave mad i hjemmet, så der er en række ting, vi får brug for. Vi vil se nærmere på nogle af de køkkenartikler, der er absolut nødvendige i det danske køkken.
Den første ting du skal sikre dig er i dit køkken er en stegeso. Man kan nemlig bruge den til at lave mad til mange dage i én omgang, så man blot behøver at lave mad en enkelt gang hver uge, som derefter kan blive varmet op. På engelsk hedder det batch cooking, og det er en god måde at spare både tid og penge, da man kan købe stort ind og dermed få ingredienserne billigere. Du kommer til at bruge stegesoen meget, så det er med at købe en i høj kvalitet som for eksempel dem fra le creuset.
I den sammenhæng bør du også skaffe dig en mikrobølgeovn, da det gør det nemt og hurtigt at varme maden igen. Uanset om du er studerende og både er presset på tid eller penge, har en stor familie der skal forsørges, eller bare ikke bryder dig om at lave mad, så er batch cooking en alletiders løsning. Nogle er bange for at mad, der er lavet eller varmet i en mikrobølgeovn, har mistet nogle af sine næringsstoffer eller er farligt på grund af stråling eller lignende. Realiteten er dog det stik modsatte, da man ved at koge maden varmer det op i længere tid og ved at stege den opnår langt højere temperaturer nogle steder. Begge dele sænker næringsværdien af maden, og det sidstnævne er en større sundhedsmæssig risiko end stråling fra en mikrobølgeovn.
Til sidst skal du en god kniv. Hvis du vil spise varieret, hvilket altid er en god ide, så får du brug for en kniv, og for at skåne dit håndled, din tålmodighed og dit temperament bør du købe en kniv, der er god nok til at tilfredsstille Gordon Ramsay. Du bør desuden sørge for, at den altid er skarp, men det gælder uanset hvor god eller hvor ringe kniven er.