Designeren bag de klassiske lamper kender du sikkert allerede – det er naturligvis Poul Henningsen. I 1958 formgav han – efter at have designet 3/2 bordlampen – de ikoniske pendler PH5 samt Koglen. Det er i år 60 år siden og den runde fødselsdag fejrer virksomheden bag lamperne selvsagt! Samarbejdet mellem Poul Henningsen og Louis Poulsen var livsvarigt og i dag producerer den traditionsrige danske virksomhed fortsat hans revolutionerende belysningsdesign.

3/2 bordlampen har rødder endnu længere tilbage end PH5 og koglen. Den var én af de allerførste lamper som han tegnede. Lampens skærmesystem var resultatet af mange års arbejde med belysning. Poul Henningsen søgte at forme det elektriske lys på bedste vis og undgå at lyset skulle kunne blænde – og på den baggrund udviklede han treskærms systemet. Det originale design har tjent som stor inspirationskilde til Limited Edition bordlampen som Louis Poulsen kun udgiver og forhandler i dette jubilæumsår for Poul Hennings designikoner. Afbryderkontakten er placeret på standens nederste del og skærmenes glas er ravfarvet. To elementer som også indgik i 3/2 bordlampens helt oprindelige udformning. Den består selvfølgelig også af de tre velkendte og funktionelle skærme som Poul Henningsen er kendt for.

Den lanceres 1. oktober 2018 og kan købes her

 

PH bordlampe

Udover den elegante Limited Edition fås bordlampen også i mundblæst opalglas samt i enten et højglansforkromet eller sort metalliseret messingstel. De er begge fast i sortimentet og fås i flere størrelser. De fine materialer og det klassiske design giver dem et tidløst udtryk som vil passe ind i alle typer indretninger og interiørløsninger. Uanset hvilken farve stel og størrelse du vælger den i, er lampen altid en investering i godt dansk design.

Louis Poulsen – som er producenten bag de klassiske PH-lamper – har et stort udvalg af bordlamper fra anerkendte designere fra både ind- og udland. Du finder blandt andet også de ikoniske AJ-lamper af Arne Jacobsen samt Panthella bordlamper af Verner Panton i original størrelse samt i en mini-udgave. Alle i et væld af flotte og spændende farver. De udenlandske designere har bland andet bidraget med Yuh og NJP.

Se dem alle sammen her