Det kan være svært at vælge den rigtige lampe. Der findes mange forskellige former for lampe, men hvilken skal du vælge? Og hvilket mærke? Du kan enten kaste dig ud i design lamper eller så kan du holde dig til de helt sædvanlige lamper.

Når man skal vælge lamper, er der tre overordnede ting, man kan have fokus på. Hvilken type lampe, hvilken lyskilde og hvilket design man skal vælge. Belysningen indendørs handler ikke kun om valget af lamper, men meget mere. Der findes belysning til de forskellige rum i hjemmet. Altså er det typisk af os at vælge den samme lampe gennem hele hjemmet, men faktisk bør man tage stilling til, hvilket rum lampen skal bruges til.

Belysningen indendørs handler meget om, hvordan vi placerer lyset og hvilke lyskilder eller pærer vi vælger. I Danmark er det typisk, at man laver god interiørbelysning og designer gode lamper. Der findes derfor mange danske arkitekter, som designer lamper. Designlamper er designet, så du får den bedste belysning. En af de mange firmer, der sælger designlamper er Louis Poulsen. Louis Poulsen designer sammen med de gode arkitekter lamper til utrolig belysning og design. De samarbejder bl.a. med Arne Jacobsen og Poul Henningsen.

Tit når man træder ind i et hjem, så foregår belysningen kun i midten. Faktisk bør man også tænke over at have lys øverst, så man skaber mere lys i rummet. Mange glemmer også at lyse hjørnerne op, hvilket kan give rummet et dystert look.

Vælger du en lampe med indbygget LED, som bl.a. kan skifte farve, så har du også en ulempe. En LED-lampe kan nemlig ikke få skiftet pære, så hurtigt end hvis det var en normal lampe. Man skal nemlig have en pære, der passer perfekt til lampen.

Når du skal vælge en lampe, kan du fokusere på fire gode råd. Det første er, at lyset ikke må blænde. Mange design lamper er designet, så lyset ikke blænder. Sådanne lamper kan du få købt hos Louis Poulsen. Man skal derfor passe på med at bruge uafskærmede lyskilder og placere lampen, så den ikke blænder. Et rum skal heller ej have lige meget lys over det hele. Lyset skal være kraftigst dér, hvor der er mest brug for det, eller hvor der ønskes en effekt. Mange laver denne fejl i et køkken. De placerer nemlig ikke lyset, der hvor man skal bruge lyset. I et badeværelse bør lyset også være, hvor spejlet er imod personen. Man får den bedste belysning af ansigtet, når lyset er imod en. Du skal også være opmærksom på skyggerne i rummet. Og til sidst skal du se på farvegengivelsen. Hvis den ikke er god, så bruger du nok den forkerte lyskilde.