Selv hvis man ikke går specielt meget op i biler, så har man nok alligevel en nogenlunde idé om, hvor fedt det ville være at køre rundt i en rigtig lækker bil. Måske har man så lidt interesse i biler, at man ikke kan nævne en specifik model: men alle ved hvad en Mercedes er. Og hvis du spurgte dem, om de ville være glade for at eje en Mercedes, så ville alle sige ja.

Selvfølgeligt ville de det! For enhver Mercedes på markedet er indbegrebet af luksus og gennemført design. De fleste ville, og med god grund, opgradere deres nuværende bil til en vilkårlig Mercedes. Deres biler er nemlig i en klasse for sig: enhver model er en forbedring af typiske biler.

Men det betyder ikke, at du som fremtidig Mercedes ejer bare skal trække på skuldrene og vælge en tilfældig Mercedes. Der er nemlig stor forskel på at drømme om at vinde en vilkårlig Mercedes, og så på at købe én. Det er nemlig ikke alle Mercedes biler der er ens. Tværtimod: hvis du tager hen til din lokale forhandler vil du se et stort Mercedes udvalg. Det er ikke tilfældigt. Du ved udmærket godt, at Mercedes har styr på det, de laver. Hvis der fandtes én Mercedes der var perfekt til alle, så ville det selvfølgeligt være den eneste bil de producerede. Alt andet ville være fjollet, og spild af penge!

Så bare det faktum, at Mercedes producerer flere forskellige bilmodeller, bør kunne overbevise dig om, at ikke alle Mercedes biler er ens. De har endda forskellige klasser: du ved måske ikke hvad forskellen på A- og CL-klassen er, men den eksisterer. Og det er vigtigt at du forstår, at denne forskel eksisterer, så du kan begynde at danne dig en forståelse af den. Uddannelse på dette område er heldigvis ganske nemt: det meste kan slås op på internettet, og ellers er det bare at besøge din lokale Mercedes forhandler og ikke være bange for at stille spørgsmål.

Nogle biler dækker selvfølgeligt et bredere segment end andre. Mængden af folk der drømmer om en Mercedes Marco Polo er eksempelvis noget mindre, end antallet af folk der har en Mercedes a200 i tankerne. Begge biler er ekstremt lækre og er indbegrebet af Mercedes. Vandt man bilen, så ville man være ekstremt glad uanset hvilken af modellerne man endte ud med. Men hvis du skal købe en bil, så er der stor forskel. Måske er en Marco Polo det rette for dig, og i så fald skal du selvfølgeligt vælge den, over en A200. Hvis du overhovedet ikke ved hvor du skal starte, så er Mercedes A200 dog et godt udgangspunkt: den har en bred appeal og passer meget godt på det, de fleste forestiller sig, når de tænker på Mercedes. Man lad ikke din nysgerrighed stoppe der: kig på mulighederne, og køb så den Mercedes der passer bedst til dig og dine behov.