Der er mange forskellige grunde til gerne at ville beklæde sit hus. For nogle handler det primært om, at de ønsker et andet visuelt indtryk, end det som huset har lige nu. For andre er det udelukkende af praktiske årsager, og de ønsker at husets ydre er af et materiale, som det er lettere at vedligeholde. Uanset hvad der har fået dig til at kigge på beklædning af din bolig, så er det dog værd at tænke langsigtet. Der er nemlig mange fristelser på vejen, og de kan let ske at give bagslag.

Der findes mange forskellige beklædningsmaterialer, og det kan godt være svært at danne sig et ordentligt overblik over, hvad forskellen på dem er. Når vi mister overblikket, så er det meget naturligt, at begynde at kigge efter en ”genvej”. Det sker typisk i form af, at vi vælger en enkel faktor eller to, som vi forstår rigtigt godt, og lader dem danne grundlaget for vores beslutning. Det er uheldigt, fordi de andre faktorer let kan ske at være mindst ligeså vigtige – hvis ikke endnu vigtigere.

Langt de fleste mennesker har eksempelvis ikke noget problem med at forstå pris som en faktor. Ingen har lyst til at betale overpris for tingene, og det gør sig også gældende, når vi snakker beklædning til et hus. Det betyder at mange vælger prisen som en af de primære faktorer i deres beslutningsproces. Der er selvfølgeligt ikke noget galt med, at regne prisen ind som en faktor i beslutningen: men det er næsten altid en fejl, at lade det være den primære faktor i ens beslutning.

Holdbarhed er nok den faktor, som de fleste bør prioritere højere, end de lige umiddelbart gør. Det er let at tænke, at holdbarheden ikke er så vigtig endda, hvis bare prisen er lav nok. Det er jo ikke det mest besværlige i verden at opsætte beklædning, og hvis bare materialet er billigt nok, så gør det jo heller ikke noget, at det skal udskiftes efter nogle år.

Men det er en meget kortsigtet beslutning. Når først du begynder at opsætte beklædningen på dit hus, så vil du nok også hurtigt finde ud af, at visse områder er svære at komme til. De områder der er svære at nå er typisk også dem, der er i tættest kontakt med jorden, og er udsat for mest fugt. Det er altså her beklædningen er mest udsat, og hvor den først vil have brug for at blive udskiftet!

Det er altså langt bedre at købe beklædningsbrædder af en høj kvalitet til at starte med. Hvis træet er imprægneret på en ordentlig måde, og du så yderligere giver det en god træbeskyttelse, så vil beklædningsbrædderne kunne holde i rigtigt mange år, uden at skulle udskiftes. Det kan altså spare dig for både tid, penge og besvær i løbet af de næste mange år.