Hvis du er som de fleste andre mennesker, så hader du tanken om, at skulle sælge din bil. Det er ikke fordi du har et helt særligt bånd til den, eller er bange for at du kommer til at savne den, når den er solgt. Det er langt mere lavpraktisk end det: du hader at der skal bruges så meget tid, og så mange kræfter, på at få den solgt.

Ironisk nok, så får tanken om alt dette arbejde os ofte til at udskyde processen. Vi kan ikke overskue alle de ting der skal gøres, så vi finder på undskyldninger for at gøre det senere. Det gør selvfølgeligt ikke, at du får solgt din bil hurtigere: tværtimod. Men hvad gør man så?

Jeg foreslår at du gør det stik modsatte. Det er før lykkedes mig at sælge en bil på en enkelt uge, og jeg tror på, at du kan gøre det samme. Hvis du sætter dig for, at sælge din bil indenfor en uge, så vil det pludseligt føles langt mere overskueligt. Det kræver stadig noget arbejde, men i det mindste kan du se lyset for enden af tunnelen. Det her er ikke noget der kommer til at tage dig flere uger: om en uge er din bil solgt! Det eneste det kræver er, at du går i gang med det samme.

Din første opgave er at gøre bilen så præsentabel som muligt. Støvsug bilen rigtigt grundigt indvendigt, og kom godt ned imellem sæderne. Giv bilen en grundig vask udvendigt, og overvej kraftigt at få den pudset så den virkeligt skinner. Se dig så om i den vennekreds efter én, der har et rigtigt godt kamera. Nu er det bare at tage rigtigt gode billeder, helst på en flot solskinsdag, af din nyvaskede bil. De billeder vil have en stor betydning for hvor hurtigt du bliver kontaktet, og hvad folk er villige til at betale.

Det næste du skal sørge for er, at du har tid når køberen har tid. Eftersom du har planlagt at sælg bil på en uge, så er det oplagt at undersøge, om du kan holde en uges fri fra jobbet. Det gør det langt mere overskueligt at skulle mødes med de interesserede købere, og øger chancen for at du ender med at køberne overbyder hinanden, for at komme til at eje din bil.

Til sidst skal du så bare dele din salgsannonce så mange steder som muligt. Sørg for at dit telefonnummer er skrevet ind direkte på billedet af bilen. Læg den derefter op på de forskellige bilhjemmesider og relevante grupper på Facebook. Jo flere steder du lægger den op, jo hurtigere kan du regne med at sælge. Hvis det lykkes dig at tiltrække flere interesserede købere så sørg for at mødes med flere af dem før du sælger: på den måde risikerer du ikke at sælge for billigt.